Dec 4, 2018

Mahjong Presentation - LEVEL UP



BM119 4B
MGT300

Chapter 13, 14, and 15

To see the full album please click HERE.


















Congratulations everyone.

[mgt162] - GAMES + Presentation



Good Job Everyone!
All the best.

To see the full album, please click HERE.
























Communication Process (1) social context (was missing in the process), please take note.



Nov 28, 2018

Board Games on Mahjong Paper - How to?



Ok kepada kumpulan yang kena buat Board Games on Mahjong Paper ini apa yang saya harapkan.

Saya dah beri topik, jadi sediakan bahan-bahan yang berkenaan dengan topik tersebut.

Tujuan kita buat board games ini adalah untuk:
1. membantu kawan-kawan mengingat topik-topik yang banyak terms.
2. have fun while study.



Tengok gambar-gambar ini untuk faham apa yang awak boleh buat.




Buat macam mind map. Tengah-tengah topik dan kembangkan kepada sub topik. Yang ini awak kena tulis atas kertas mahjong. 

Okay untuk isi dalam sub topik tu, sediakan dalam kertas lain supaya kawan-kawan boleh lekatkan pada bahagian yang betul.








Presenter cuma monitor sahaja games tu dan bagi tahu yang mana salah, mana betul. Nampak tak kat atas meja tu, adalah kertas-kertas yang diasingkan mewakili isi kepada sub topik.




Sebab nama dia games, maka mestilah board ni cantik, berwarna-warni (kena spend sikit duit), dan seronok untuk dimainkan. Pandai-pandailah awak fikir.

Kalau ada idea lain pun okay, kalau nak buat garis-garis ke, matching-matching ke apa-apalah asalkan tricky macam games. Yang penting games tu menarik, dan boleh bantu rakan-rakan mengingat.

Sila bawa silotape/ pen marker sendiri.


Selamat mereka games!






Nov 27, 2018

MGT 162 - Presentation



Presentation on Topic 9 and 10.





















Check the album HERE for all photos.

Congratulations everyone. Some may do not able to capture the whole topic but don't worry we will have revision soon.

*Hari ini ada orang kena marah ya, sebab datang lambat. Tapi saya rasa marah saya tu kena pada tempatnya.





Mahjong Presentation - LEVEL UP



BM119 4B
MGT300

Chapter 13, 14, and 15

To see the full album please click HERE.


















Congratulations everyone.

[mgt162] - GAMES + Presentation



Good Job Everyone!
All the best.

To see the full album, please click HERE.
























Communication Process (1) social context (was missing in the process), please take note.



Board Games on Mahjong Paper - How to?



Ok kepada kumpulan yang kena buat Board Games on Mahjong Paper ini apa yang saya harapkan.

Saya dah beri topik, jadi sediakan bahan-bahan yang berkenaan dengan topik tersebut.

Tujuan kita buat board games ini adalah untuk:
1. membantu kawan-kawan mengingat topik-topik yang banyak terms.
2. have fun while study.



Tengok gambar-gambar ini untuk faham apa yang awak boleh buat.




Buat macam mind map. Tengah-tengah topik dan kembangkan kepada sub topik. Yang ini awak kena tulis atas kertas mahjong. 

Okay untuk isi dalam sub topik tu, sediakan dalam kertas lain supaya kawan-kawan boleh lekatkan pada bahagian yang betul.








Presenter cuma monitor sahaja games tu dan bagi tahu yang mana salah, mana betul. Nampak tak kat atas meja tu, adalah kertas-kertas yang diasingkan mewakili isi kepada sub topik.




Sebab nama dia games, maka mestilah board ni cantik, berwarna-warni (kena spend sikit duit), dan seronok untuk dimainkan. Pandai-pandailah awak fikir.

Kalau ada idea lain pun okay, kalau nak buat garis-garis ke, matching-matching ke apa-apalah asalkan tricky macam games. Yang penting games tu menarik, dan boleh bantu rakan-rakan mengingat.

Sila bawa silotape/ pen marker sendiri.


Selamat mereka games!






MGT 162 - Presentation



Presentation on Topic 9 and 10.





















Check the album HERE for all photos.

Congratulations everyone. Some may do not able to capture the whole topic but don't worry we will have revision soon.

*Hari ini ada orang kena marah ya, sebab datang lambat. Tapi saya rasa marah saya tu kena pada tempatnya.